Oświadczenie dot. sprzedaży 1% akcji spółki ABC Data przez spółkę zależną

28.05.2013 Pobierz PDF

Warszawa, 28 maja 2013 r.

Szanowni Państwo,

Sprzedaż 1% akcji ABC Data (1.252.222 sztuk) przez zależną od MCI. PrivateVentures FIZ spółkę ABCD Management Sp. z o.o. SKA w dniu 20 maja 2013 roku, o której ABC Data poinformowała raportem bieżącym nr 16 w dniu 27 maja 2013 roku jest konsekwencją realizacji części płatności za zakup 20% akcji tureckiego dystrybutora IT Indeks Bilgisayar, na którą to płatność składała się część gotówkowa
i wymiana ww. liczby akcji ABC Data na akcje Indeks. Akcje ABC Data (1.252.222 sztuk) zostały nabyte przez większościowego akcjonariusza Indeks.

MCI Management (MCI) informuje, że sprzedaż ww. akcji była związana wyłącznie z realizacją umowy inwestycyjnej nabycia 20% akcji Indeks Bilgisayar. Zgodnie z zapowiedzią Zarządu MCI dalszy rozwój spółki ABC Data i rola MCI w jej akcjonariacie uzależnione będą od wyników analiz wykonanych przez doradcę finansowego, który zostanie wyłoniony w ciągu najbliższych kilkunastu tygodni. Zadaniem doradcy będzie przedstawienie do końca bieżącego roku najkorzystniejszych scenariuszy rozwoju ABC Data.

Z poważaniem,
Mateusz Sabak